Specifikt för badrummet

  • ​Rengör och avkalka kakel/klinker

  • Torka av väggar

  • Rengör WC-stol, bidé och tvättställ

  • Rengör fast belysning

  • Torka av badrumsskåp och putsa speglar

  • Torka av rör

  • Rengör tvättmaskin och torktumlare, både in- och utvändigt och bakom

  • Rengör golvbrunnen

I ett badrum samlas mycket kalk på kakel och klinker, som måste städas bort. Här kan man använda särskilda avkalkningsmedel. Till fogarna bör du använda ett särskilt fogrengöringsmedel. Är badrummet helt i kakel är detta så klart ett jättejobb, men om du arbetar lugnt och metodiskt så kommer det att bli bra. Därefter är det dags att torka av väggarna med en mjuk fiberduk så att de blir riktigt rena och dammfria. 

Kalk på väggar och golv

Handfatet och toalettstolen behöver också rengöras noga, både in- och utvändigt. Här kan du nyttja en tvättsvamp och lite såpa och varmt vatten, eller en starkare rengöringsprodukt om smutsen sitter ordentligt. Vinäger ger ett åtråvärt resultat. Glöm inte att rengöra insidan av toaletten och långt ner i skålen. Skrubba ordentligt för att få bort eventuella avlagringar.

Handfat och toalett

Vattenlåset under handfatet måste du skruva loss och göra rent ordentligt, särskilt om vattnet har problem att rinna undan. Har du aldrig gjort detta tidigare, var försiktig när du skruvar av vattenlåset och ha en hink under så att inte samlat vatten far ut på golvet. Ofta sitter en del gamla tvålrester och hår i vattenlåset och det kan lukta rätt så dåligt. Se till att vattenlås och rör är 100% rena innan du skruvar tillbaka dem. Ett tips om du är färsk på detta, ta ett foto av vattenlåset före du skruvar av det så att du sedan vet hur du ska sätta tillbaka det korrekt. Också golvbrunnen under badkaret eller duschen måste rengöras. Det gör du genom att ta bort locket och lyfta upp vattenlåset, som du därefter öppnar och sköljer av under kranen. Eventuellt hår som samlats måste också rensas bort.

Vattenlås och golvbrunn

Lampor, badrumsskåp och synliga rör ska torkas av noga så att de blir dammfria. Har du tvättmaskin, rengör den både in- och utvändigt. Du kan även köra ett rengöringsprogram före du flyttar ut för att återställa tvättmaskinen till bästa skick. Även skåpen ska rengöras invändigt mycket noga. Här är det oftast tillräckligt med en lätt fuktad trasa för att få rent, men finns starka fläckar tar du lite såpa på trasan och gnuggar lite.

Övriga ytor

Har du några frågor om flyttstädning eller vill komma i kontakt med oss angående något annat är du varmt välkommen att göra det via mail. Vi svarar inom en arbetsvecka!

hurflyttstadarman@gmail.com